domingo, 25 de abril de 2010

Tarragona Balla en el Dia Internacional de la Dansa


Ostres tú, quin fotiment de gent ballant al Parc del Francolí!

Erem aproximadament quinze grups de dansa, entre flamenc, hip hop, salsa, capoeira, dansa del ventre, dansa tribal, ... Des de nenes molt petitones fins a gent més madura: tots celebrant el Dia Internacional de la Dansa. Aquest "Dia" dura en realitat uns cinc dies durant els quals es realitzen exhibicions de diversos estils de dansa al carrer, al Palau de Congressos i al Teatre Metropol i són actes organitzats per l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona amb la col·laboració de diverses associacions, entitats i escoles.

Nosaltres, les tribals, sóm molt poc conegudes a la ciutat: Tothom coneix el vestit flamenc i les camises de hip hop i, fins i tot, el vestit de dansa del ventre, però les nostres faldilles, cholis, tatuatges de henna, joies i "abalorios", i l'ampli ventall d'edat de les integrants, han sorprés a més d'un.


De fet, nosaltres, Tribal Tarraco, som l'únic grup de dansa tribal ATS (American Tribal Style) de Tarragona: un estil de dansa del ventre creat pels americans que copia estils i vestuaris de molts períodes històrics i regions del món diferents (en particular, de l'India, el nord d'Africa, Afganistan i Orient Pròxim). A l'ATS, les ballarines actuen en grup i moltes vegades fan improvitzacions guiades per una líder, tot i que també ballen coreografies, a l'estil d'una "tribu" i suggerint un ideal de cooperació femenina. Es practica fonamentalment als Estats Units però ja comença a estendre's per altres zones.


No hay comentarios:

Publicar un comentario